THEORIE:

Van de rijschool krijg jehet lesmateriaal, bestaande uit een boek en een dvd, te leen. Dit is de basis voor het bestuderen van de stof die je moet kennen. Na het behalen van het theorie-examen moet je dit lesmateriaal weer bij de rijschoolhouder inleveren.

Je leert geheel op eigen verantwoording. Uiteraard kun je daarbij ondersteuning krijgen van de rijschool.

Het theorie-examen wordt afgenomen door Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Dit examen kun je op verschillende tijden afleggen in één van de circa dertig theoriecentra van het CBR. Dit examen behoor je zelf te reserveren. Dit kun je doen via telefoonnummer 0900-2270227. Op deze wijze kun je het examen beter op je eigen agenda afstemmen. Bij deelname aan het theorie-examen moet je in ieder geval een wettelijk toegestaan en geldig legitimatiebewijs, zoals een paspoort of bromfietrs-certificaat, overhandigen.

Bij het examen krijg je eerst een instructie over hoe het examen wordt afgenomen en hoeveel tijd je krijgt om vragen te beantwoorden. In totaal worden 60 vragen gesteld. Deze zijn opgesplitst in twee delen. Het eerste deel bestaat uit 40 examenvragen, waarvoor je 40 punten kunt behalen en waarvoor je minimaal 35 punten moet halen. Het tweede deel omvat 25 gevaarherkenningsvragen, waarvan je er minimaal 13 goed beantwoord moet hebben.

Het examen duurt circa drie kwartier, inclusief instructie voorafgaande en de uitslag na het feitelijke examen.

Om aan het theorie-examen te mogen deelnemen, moet je minimaal 17 jaar oud zijn.

Autorijschool Hanegraaf